Att tänka på när du köper barnvagn 2023

Vad är viktigt att tänka på när man köper barnvagn? Det finns en hel uppsjö med saker att tänka på när den första barnvagnen ska köpas in.

Oskar Andersson
Oskar Andersson
Att tänka på när du köper barnvagn 2023

Vad är viktigt att tänka på när man köper barnvagn? Det finns en hel uppsjö med saker att tänka på när den första barnvagnen ska köpas in. I vilken vecka? Vilken är bäst? Ska man ha en stor eller en liten barnvagn? Många funktioner? Bra däck? Ska den vara ihopfällbar?

Att köpa barnvagn idag kräver ofta en del research. När man köper en barnvagn finns det en del saker man bör tänka på för att hitta den som passar bäst för ens familj och behov. Här är några saker man kan tänka på:

  1. Användningsområde: Tänk på vad man ska använda barnvagnen till - ska den användas för promenader i stan, på grusvägar eller i terräng? Det påverkar vilken typ av hjul och däck som passar bäst.

  2. Vikt och storlek: Tänk på vikt och storlek när det gäller hur lätt den är att manövrera och förvara. Ska den kunna gå in i en bil eller ett litet förråd? Har ni hiss eller inte, går den in i hissen? Det finns många perspektiv att tänka på kring vikt och storlek. Väg in vad som är viktigast för er.

  3. Säkerhet: Säkerhet är det viktigaste att tänka på när det gäller barnvagnar. Kolla att barnvagnen har en stabil konstruktion, bra bromsar och ett starkt kåpskydd.

  4. Förvaringsutrymme: Tänk på om man har behov av extra förvaringsutrymme för väskor, matkassar och annat. Detta finns oftast under vagnen. Kommer du att gå och handla mycket på dagarna kanske det är bra med extra utrymme för matvaror i vagnen.

  5. Ligg- och sittdel: Tänk på om man vill ha en vagn som kan användas från nyfödd till småbarn eller en vagn med separata ligg- och sittdelar.

  6. Pris: Tänk på din budget och välj en barnvagn som passar din ekonomi. Det finns allt ifrån begagnat till nytt premium. Välj det som passar er bäst.

  7. Garanti och kundservice: Tänk på garanti och kundservice vid val av barnvagn. Det är viktigt att välja en tillverkare som ger bra garanti och har bra kundservice i händelse av problem med barnvagnen, tex att ett däck låser sig eller något snabbt blir missfärgat. Skulle du vilja byta kan det vara bra med garanti framförallt om din vagn kostar mycket pengar.

  8. Testa: Det är viktigt att testa barnvagnen och se om den passar för dig och din familj, och om du känner dig bekväm med att manövrera och hantera den. Åk till en butik och prova! Kör ett gäng och testa vad du tror passar bäst till dig efter din budget.

Fler artiklar

Babybag - En himla massa gratis saker

Babybag - En himla massa gratis saker

I Babybagspåse så får man en himla massa gratis saker. När ditt barn är fött, så kan du hos din förlossningsavdelning få en av dessa bagar med en uppsjö av olika saker som blöjor, tidning, rabattkuponger och barnkräm. Fråga på din förlossningsavdelning.

Förberedelser inför födseln: Vad behöver man köpa?

Förberedelser inför födseln: Vad behöver man köpa?

Vi har samlat en lista på saker som är bra att köpa inför och efter födelsen av ditt barn. Vissa saker är nästan ett måste som till exempel barnvagn och andra saker kan göra ditt liv enklare som en bra blöjhink!

Gratis gåva från Libero när du är gravid

Gratis gåva från Libero när du är gravid

Du som är gravid kan få detta lilla paketet från Libero innehållande deras olika produkter.

Spara tid som förälder

Spara tid som förälder

Att hinna med allt som förälder är ibland inte helt lätt, därför gäller det att hitta saker i vardagen som kan spara tid åt dig. Här har vi listat några bra tips som kan ge dig lite mer till till dig själv eller till familjen.

Babybox - En låda med massvis med gratis saker!

Babybox - En låda med massvis med gratis saker!

Babybox skickar ut allt detta gratis till dig som anmäler dig (betala porto) det är många roliga produkter som du kan prova.

Anmäl nyhetsbrev

Få de senaste rabatterna och erbjudanden i din brevlåda tidigare än andra!