Förberedelser inför födseln:
Vad behöver man köpa?

Vi har samlat en lista på saker som är bra att köpa inför och efter födelsen av ditt barn. Vissa saker är nästan ett måste som till exempel barnvagn och andra saker kan göra ditt liv enklare som en bra blöjhink!

Oskar Andersson
Oskar Andersson
Förberedelser inför födseln: Vad behöver man köpa?

Att vänta sig ett barn är en spännande och händelserik tid i livet. Som förälder är det viktigt att förbereda sig både fysiskt och mentalt för ankomsten av det lilla underverket. En del av denna förberedelse innebär att ha rätt saker och utrustning hemma för att göra övergången till föräldraskap så smidig som möjligt.

I det här blogginlägget kommer jag att dela med mig av en lista över viktiga saker att införskaffa inför barnafödseln. Låt oss börja!

Vi har samlat en kort lista på viktiga saker nedan:

 1. Barnvagn
 2. Bärsele
 3. Babysitter
 4. Blöjhink
 5. Skötbord
 6. Babyskydd (Till bilåkning)
 7. Skötväska
 8. Kläder till barn
 9. Apoteksprodukter till barn (Barnalvedon mm)
 10. Solskyddsfaktor
 11. Babygym

Till förlossningen

 • Bilbarnstol eller babyskydd

Oavsett om du har en bil eller inte är det bra med ett babyskydd i början, så att du kan bära hem ditt barn från BB. Vi kanske tar en taxi hem eller åker bil då är detta nödvändigt. Babyskyddet fungerar i ca 1 år innan ditt barn har växt ur det.

Tips: Se över om det babyskyddet ni införskaffar fungerar att sätta på er barnvagn. Om barnet sover slipper man ta ur barnet utan kan enkelt byta från bil till barnvagn.

Vi rekommenderar: Ett babyskydd från Britax som denna: BABY-SAFE 5Z

 • Kläder och snuttefilt

Införskaffa några bekväma och mjuka babykläder, såsom bodys, pyjamasar, byxor och tröjor. Visst är allt gulligt när det är så litet!

Tips: Tvätta alla kläder och filtar mm. När de torkat ha de i sängen under en period så att tygerna kan ta till sig era dofter, barnet kommer sedan att ha tygerna nära och känna era dofter och kunna enklare knyta an.

Vi rekommenderar:

På geggamoja finns massvis med kläder, leksaker och babyprodukter. Till geggamoja nedan. Geggamoja.com

 • Babynest

Ett babynest är bra att ha men inte ett måste. Barnet kan sova i sitt nest och det som är mest praktiskt är att ni kan bära runt barnet t ex till och från soffan eller sängen. Barnet kan även sova i nestet under natten och ni behöver inte oroa er för att rulla över barnet.

Vi rekommenderar: På CDON.com finns många bra babynest. CDON.com

 • Skötbord & blöjhink

Ett skötbord eller ett skötbordsunderlägg är en väldigt bra praktiskt sak att ta tillgänglig när ni ska byta blöja. Vid olika typer av läckage kan men enkelt torka av den och då har barnet även en mjuk plats att ligga på. Finns att köpa från ca 250 kr och uppåt.

Tips: Vi vill passa på att tipsa om en blöjhink från Korbell som är riktigt bra. Den gör att lukten stannar i hinken vilket är trevligt om man byter blöja på en plats som inte är badrummet. Man kan även köpa till doftpatroner till hinken, den är heller inte särskilt dyr utan kostar ca 300 beroende på storlek.

Vi rekommenderar: Blöjhink Korbell 16 L

 • Amningskudde

Varför inte ha en skön kompis att krama när du är gravid och efter? En amningskudde är inte bara skön utan också väldigt praktisk. Att kunna lägga barnet på när du ammar för att avlasta armar och axlar och också väldigt skönt.

Vi rekommenderar: Najell Amningskudde

Till första tiden

 • Bärsele

En bärsele är en perfekt avlastning egentligen under hela perioden innan barnet kan gå och stå själv. Att ha två fria armar samtidigt som man kan ta sitt barn nära, är nog argument för att införskaffa en bärsele. Det är en otroligt bra avlastning.

Tips: En bärsele är slits inte så mycket trots hög användning. Att skumma igenom Facebook marketplace eller blocket kan ge dig halva priset på en funktionell och bra bärsele.

Vi rekommenderar: Babybjörn - Bärsele

Fler artiklar

Babybag - En himla massa gratis saker

Babybag - En himla massa gratis saker

I Babybagspåse så får man en himla massa gratis saker. När ditt barn är fött, så kan du hos din förlossningsavdelning få en av dessa bagar med en uppsjö av olika saker som blöjor, tidning, rabattkuponger och barnkräm. Fråga på din förlossningsavdelning.

Gratis gåva från Libero när du är gravid

Gratis gåva från Libero när du är gravid

Du som är gravid kan få detta lilla paketet från Libero innehållande deras olika produkter.

Spara tid som förälder

Spara tid som förälder

Att hinna med allt som förälder är ibland inte helt lätt, därför gäller det att hitta saker i vardagen som kan spara tid åt dig. Här har vi listat några bra tips som kan ge dig lite mer till till dig själv eller till familjen.

Babybox - En låda med massvis med gratis saker!

Babybox - En låda med massvis med gratis saker!

Babybox skickar ut allt detta gratis till dig som anmäler dig (betala porto) det är många roliga produkter som du kan prova.

Tävla och vinn Choco Crunch från OLW

Tävla och vinn Choco Crunch från OLW

OLW har gratis tävling där man kan vinna Choco Crunch påsar.

Anmäl nyhetsbrev

Få de senaste rabatterna och erbjudanden i din brevlåda tidigare än andra!