Spara tid som förälder

Att hinna med allt som förälder är ibland inte helt lätt, därför gäller det att hitta saker i vardagen som kan spara tid åt dig. Här har vi listat några bra tips som kan ge dig lite mer till till dig själv eller till familjen.

Mathilda Eriksson
Mathilda Eriksson
Spara tid som förälder

Att vara förälder är ofta en hektisk och stressig uppgift som kräver mycket tid och energi. Det är viktigt att hitta sätt att spara tid i vardagen för att minska stressnivåerna och göra livet lite lättare. Vi på familjerabatten vill försöka komma med några tips som skulle kunna hjälpa er att hitta något som kanske kan spara lite tid i vardagen. Här är sju tips för hur föräldrar kan spara tid i vardagen:

 1. Planera veckomenyn: Att veta vad du ska laga för mat varje dag kan spara tid och stress. Planera veckomenyn på förhand och handla alla ingredienser på en gång. Storhandla och laga mycket mat så det blir över och matlådor. På det viset finns det alltid mat tillgängligt i kyl eller frys om det inte skulle finnas tid. Bra tips!

 2. Använd en slow cooker: En slow cooker är en utmärkt investering för föräldrar. Du kan förbereda en måltid på morgonen och låta den koka hela dagen medan du är borta. När du kommer hem är maten klar och du behöver bara servera den.

 3. Ett annat tips vad gäller tillagning av mat är till exempel att göra frukost kvällen innan som att koka ägg eller göra overnight-oats.

  • För en enkel overnight-oats:
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl vatten
  • lite salt
  • rör runt
  • ställ i kylen
  • klart!
 4. Organisera morgnarna: Morgonrusningen kan vara den mest stressiga delen av dagen. Förbered så mycket som möjligt kvällen innan för att göra morgonen smidigare. Packa väskor, lägg fram kläder och förbered frukost.

 5. Låt barnen hjälpa till: Att låta barnen hjälpa till med enkla uppgifter som att sätta på sig kläder eller sätta in tallrikar i diskmaskinen kan spara tid och lära dem viktiga färdigheter. Använd hemkörning av mat. Det finns numera ICA Hemkörning för bara 50 kr extra, Hemköp, Willys, Linas matkasse, Hellofresh och många många fler. För några extra hundralappar kan du bli av med en riktig tidstjuv.

 6. Skapa rutiner: Skapa fasta rutiner för dagliga uppgifter som matlagning, städning och tvättning för att minska tiden som spenderas på att tänka på vad som behöver göras.

 7. Köp hemstäd. Vi vet att många tycker att man ska göra jobbet själv men att köpa städhjälp 1-2 gånger i månaden med ROT-avdrag kan faktiskt släppa på en ganska stor börda och en tidstjuv. Att spara tid som förälder är en ständig utmaning, men genom att använda dessa tips kan du göra vardagen lite lättare och mindre stressig.

Fler artiklar

Babybag - En himla massa gratis saker

Babybag - En himla massa gratis saker

I Babybagspåse så får man en himla massa gratis saker. När ditt barn är fött, så kan du hos din förlossningsavdelning få en av dessa bagar med en uppsjö av olika saker som blöjor, tidning, rabattkuponger och barnkräm. Fråga på din förlossningsavdelning.

Förberedelser inför födseln: Vad behöver man köpa?

Förberedelser inför födseln: Vad behöver man köpa?

Vi har samlat en lista på saker som är bra att köpa inför och efter födelsen av ditt barn. Vissa saker är nästan ett måste som till exempel barnvagn och andra saker kan göra ditt liv enklare som en bra blöjhink!

Gratis gåva från Libero när du är gravid

Gratis gåva från Libero när du är gravid

Du som är gravid kan få detta lilla paketet från Libero innehållande deras olika produkter.

Babybox - En låda med massvis med gratis saker!

Babybox - En låda med massvis med gratis saker!

Babybox skickar ut allt detta gratis till dig som anmäler dig (betala porto) det är många roliga produkter som du kan prova.

Tävla och vinn Choco Crunch från OLW

Tävla och vinn Choco Crunch från OLW

OLW har gratis tävling där man kan vinna Choco Crunch påsar.

Anmäl nyhetsbrev

Få de senaste rabatterna och erbjudanden i din brevlåda tidigare än andra!