Att tänka på kring mat till ett litet barn

Att ge ditt barn rätt typ av mat är viktigt för deras hälsa och utveckling. Många föräldrar väljer att undvika tillsatser och kemiska näringsämnen i maten som de ger sina minsta barn för att minska risken för allergiska reaktioner och andra hälsoproblem.

Mathilda Eriksson
Mathilda Eriksson
Att tänka på kring mat till ett litet barn

Att ge ditt barn rätt typ av mat är viktigt för deras hälsa och utveckling. Många föräldrar väljer att undvika tillsatser och kemiska näringsämnen i maten som de ger sina minsta barn för att minska risken för allergiska reaktioner och andra hälsoproblem. Det är inte bara logiskt att naturliga ämnen är bättre för ditt barn än konstruerade ämnen.

Här är några tips för att ge ditt barn hälsosam mat utan tillsatser:

  1. Gör din egen barnmat. Genom att laga egen mat till ditt barn kan du kontrollera vilka ingredienser som används och undvika tillsatser. Här gäller det att vara innovativ och komma på bra maträtter. Du kan mixa det mest med en stavmixer för att skapa olika sorters “måltider”. När de är små kan morotspuré och köttbullar och mos vara en riktigt hit!

  2. Välj ekologiska produkter. Ekologiska grönsaker och frukter är fria från bekämpningsmedel och andra kemikalier. Ett tips här är att kolla bland det frysta som brukar vara mycket billigare alternativ än färskt.

  3. Undvik konserverad mat. Konserverad mat kan innehålla tillsatser och höga mängder natrium, vilket inte är bra för barn.

  4. Ge din bebis livsmedel som är naturligt rika på vitaminer och mineraler, såsom grönsaker, frukter och bär.

  5. Kolla på innehållsförteckningen. Undvik livsmedel som innehåller tillsatser som tillsatt socker, salt eller konserveringsmedel. Självklart är det svårt att undvika allt men att vara lite varsam är nog bara bra.

När ditt barn börjar äta fast mat är det också viktigt att introducera en mängd olika livsmedel för att de ska få en varierad kost, mat som till exempel kokta grönsaker. Att ge ditt barn hälsosam mat utan tillsatser kan kräva lite mer tid och ansträngning, men det är en insats som definitivt lönar sig i det långa loppet. Du kan vara säker på att du ger ditt barn den bästa möjliga starten i livet genom att ge dem näringsrik och hälsosam mat.

Fler artiklar

Babybag - En himla massa gratis saker

Babybag - En himla massa gratis saker

I Babybagspåse så får man en himla massa gratis saker. När ditt barn är fött, så kan du hos din förlossningsavdelning få en av dessa bagar med en uppsjö av olika saker som blöjor, tidning, rabattkuponger och barnkräm. Fråga på din förlossningsavdelning.

Förberedelser inför födseln: Vad behöver man köpa?

Förberedelser inför födseln: Vad behöver man köpa?

Vi har samlat en lista på saker som är bra att köpa inför och efter födelsen av ditt barn. Vissa saker är nästan ett måste som till exempel barnvagn och andra saker kan göra ditt liv enklare som en bra blöjhink!

Gratis gåva från Libero när du är gravid

Gratis gåva från Libero när du är gravid

Du som är gravid kan få detta lilla paketet från Libero innehållande deras olika produkter.

Spara tid som förälder

Spara tid som förälder

Att hinna med allt som förälder är ibland inte helt lätt, därför gäller det att hitta saker i vardagen som kan spara tid åt dig. Här har vi listat några bra tips som kan ge dig lite mer till till dig själv eller till familjen.

Babybox - En låda med massvis med gratis saker!

Babybox - En låda med massvis med gratis saker!

Babybox skickar ut allt detta gratis till dig som anmäler dig (betala porto) det är många roliga produkter som du kan prova.

Anmäl nyhetsbrev

Få de senaste rabatterna och erbjudanden i din brevlåda tidigare än andra!